Profiel Mobiliteit & Transport

"Het leuke van mijn keuze voor mobiliteit en transport is dat we aan echte moderne auto’s mogen sleutelen."

Wat is profiel Mobiliteit & Transport?

Heb jij interesse in mobiliteit en transportsector? Dan kom je terecht in een dynamische wereld waar beweging in zit. Je krijgt in deze sector te maken met allerlei verschillende voertuigen, zoals: auto’s, vrachtwagens, fietsen, scooters, enz. Ook maak je kennis met de wereld van de transport en logistiek waar je met een elektrische pallettruck of heftruck gaat werken.

Lesprogramma

Binnen de mobiliteit en transportsector zijn veel mogelijkheden. Denk hierbij aan het werken met echte auto’s, scooters, mini trekkers en MTB fietsen. Ook maak je kennis met de werkzaamheden van een vrachtwagenchauffeur en het beheren van een magazijn. Heeft techniek jouw interesse en gaat jouw hart sneller kloppen van een ronkende auto of vrachtauto of vind je het leuk om straks een magazijn te beheren dan is dit voor jou een goede keuze. Nadat je in leerjaar 3 een programma hebt gedaan waarin je zowel mobiliteit als transport krijgt aangeboden, kun je jezelf in leerjaar 4 verder specialiseren door te kiezen uit onderstaande keuzedelen:
  • Motorsystemen
  • Aandrijf en remsysteem
  • Fietstechniek
  • Elektronica
  • Ritvoorbereiding en ritafhandeling
  • Operationele magazijnwerkzaamheden
  • Bedrijfswagens
  • Mobiele werktuigen

Voor wie geschikt

Ben jij technische en werk je graag met je hoofd en met je handen? Wil jij vrachtwagenchauffeur worden en iets in de logistiek gaan doen of ben je gek op auto’s, vrachtwagens, scooters, fietsen, tractors of welk voertuig dan ook? Dan zit je bij mobiliteit en transport op de juiste plaats.

Mogelijkheden na M&T

Met een opleiding bij mobiliteit kun je veel kanten op, denk hierbij aan autotechnicus, tweewielertechnicus, landbouw en mechanisatie technicus, vrachtwagenchauffeur, logistiek medewerker maar ook een baan als vliegtuigtechnicus of werken bij de ANWB-wegenwacht behoren tot de mogelijkheden.

Wist je dat …

De logistieke sector in Nederland van enorm belang is en maar liefs 673.000 arbeidsplaatsen heeft en tot internationale top behoort. 
En dat er in Nederland maar liefst 8,6 miljoen auto zijn die worden onderhouden door 59.000 automonteurs.