Wil jij leren in de praktijk op onze school?

Ben je bijna klaar met je middelbare school en wil jij zelf graag voor de klas? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je carrière? Dan is een lerarenopleiding via de christelijke opleidingsschool (COS) misschien wel iets voor jou! Je volgt een lerarenopleiding met onze school als thuisbasis en wordt ‘on the job’ opgeleid tot een onderwijsprofessional.

Bij deze opleidingsmethode leer je niet alleen de theorie, maar doe je ook direct praktijkervaring op. Zo kun je meteen zien of het lesgeven iets voor jou is. Je komt terecht in een omgeving waarbij respect, verantwoordelijkheid en dienstbaarheid belangrijke waarden zijn. Deze waarden helpen jou om je voor te bereiden op een carrière als leraar waarbij je een positieve invloed hebt op de levens van je leerlingen. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen én leert hoe je jouw leerlingen kan helpen bij de vorming van hun eigen identiteit.

Hoe gaat dat praktisch?

Je gaat drie dagen bij ons aan de slag. Je doet ervaring op met lesgeven en leert het vak geleidelijk. Je ontwikkelt jezelf op de werkvloer én je wordt begeleid door een professionele leergemeenschap (PLG) van begeleiders en medestudenten. Dat combineer je met colleges bij de CHE of Driestar hogeschool.

Meer over COS – Leren met lev

COS bestaat uit een samenwerking tussen de CHE, Driestar Hogeschool en acht scholen voor christelijk voortgezet onderwijs in heel Nederland waaronder De Meerwaarde. Het motto van COS is ‘leren met lev’. Het Hebreeuwse woord lev verwijst naar de verbinding tussen hart, hoofd en handen. Het opleidingsprogramma van COS daagt je uit, rust je toe en leidt je op om een gemotiveerde en kundige vakdocent in het christelijk voortgezet onderwijs te worden. Er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en te leren hoe je als christen een voorbeeld kan zijn voor jouw leerlingen. Je leert hoe je als christen een goede pedagoog en leraar kan zijn én hoe je dit verwerkt in je vak. De volgende lerarenopleidingen kun je bij COS volgen:
Leraar godsdienst/ levensbeschouwing (CHE)
Leraar Nederlands, Duits, Engels, wiskunde, geschiedenis of economie (Driestar hogeschool)
Meer informatie over COS vind je op www.lerarenopleidingcos.nl

Interesse of vragen?

Heb je interesse om een lerarenopleiding via COS op De Meerwaarde te volgen of heb je vragen? Stuur dan een mail naar onze opleidingscoördinator José Brinkman via j.brinkman@demeerwaarde.nl 

Klik hier voor meer informatie over COS